-islam

Bekijk ze eventueel allemaal. Kijk welke benadering en woordgebruik je aanspreken. Sommige sites zijn gericht op (jonge) moslims, sommigen op niet-moslims, sommigen op iedereen. Maar, in het kader van levensbeschouwing en filosofie, zijn juist sites die voor  en door moslims gemaakt zijn ook heel interressant voor niet-moslis. Misschien wel de beste kennismaking die moglijk is.

1. een niet te moeilijke algemene introductie

2. over de bijbel en de koran

3. een uitgebreide wetenschappelijke site (de persoonlijke website van Em. Prof. Dr. Herman De Ley van het -voormalig- Centrum voor Islam in Europa van de Universiteit in Gent)

4. het ABC van de ISLAM

5. Een de pagina’s met links van een site voor jonge nederlandstalige moslims en anderen.

6. Kijk ook op de startpagina van deze site voor jonge Nederlands(talig)e moslims en belangstellende niet-moslims die op zoek zijn naar kennis over de islam.

7. een site met allemaal afbeeldingen over de Islam.

8. “Ontdek Islam”, een algemene site met o.a. een goede pagina over de rituele wassing die aan het lezsen van de Koran voorafgaat. site met islamitische achtergrond.

9. Dialogues on Civilisation, een engelstalige website, over de dialoog tussen verschillende culturen en mensenrechten. Met veel aandacht voor de arabische cultuur. Ook over de actualiteit.

10. De site “hadith van de dag” (hadit betekent: islamitische overlevering, dat wat verteld wordt, verhalen bedoeld als uitleg van de koran) bevat ook veel informatie en kent o.a. de volgende rubrieken: 40 hadith Nawawi; Allah; Alledaagse zaken; Aqiedah; Bedevaart; Gebed; Gezondheid; Hadith Qudsi ; Hiernamaals; Huwelijk; Koran; Lofprijzingen; Moslimvrouw; Omgeving; Ouders; Overige; Persoonlijk; ProfetenReinheid ; Smeekbeden ; Vasten; Zakat / sadaqa

11. Nog een site, volgens mijn leerlingen een hele goede site. Hij heet Al yaqeen.

12. En de site ISLAMLEER, voor de Islamitische heropleving, is bij een aantal van mijn islamitische leerlingen ook populair.

  1. Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: