..islam

Leerlingen van 4 HAVO kunnen hier inloggen voor het thema ISLAM op de ELO van school, leerlingen van 4 VWO kunnen hier inloggen voor het zelfde thema.

Bij de start van het thema ISLAM doet iedereen de FUNDI-test, hoe fundamenteel ben jij eigenlijk? Is fundamentalisme voorbehouden aan de ISLAM? Dus test jezelf. Maak een verslag van deze test, de uitkomst en reflecteer op test en uitkomst.
Dit verslag lever je (iedereen individueel) in bij je eindproduct voor de afsluiting van dit PTA onderdeel.

Vervolgens kijken we, als kennismaking met dit PTA onderdeel/onderwerp naar de documentaire INSIDE ISLAM.

Op deze site staat allerlei actuele informatie die aansluit bij de informatie op de ELO. Kijk maar via het tabblad “onderwerpen” bij Islam.
1. Daar vind je een pagina met links naar websites over de Islam. Die is actueler dan die op de ELO.
2. En een met links naar documentaires over de Islam (o.a. naar informatie over de documentaire “Inside Islam”, de DVD die we tijdens de les ook bekijken. Deze documentaire staat -in het duits nagesyngroniseerd- ook op internet. Handig als je hem nog een wilt bekijken.)
3. Een link naar literatuur die je voor je PTA’s talen kunt lezen en die tegelijkertijd je een goede inkijk geven op verschillende aspecten van de Islam. (volgt)
4. Een pagina met links naar zo’n 50 verschillende onderwerpen / invalshoeken over bepaalde aspecten van de Islam.

Mede afhankelijk van de onderwerpen die jullie kiezen en de manieren waarop jullie willen afronden komen er ook nog pagina’s over bijvoorbeeld beeldende kunst en Islam, poëzie en Islam (de Koran lijkt wel een grote dichtbundel), etc. etc.

Voor de verdere planning kijk op de pagina ISLAM Startformulier Amadeus 4 Havo en VWO (via scholen>Amadeus>2e fase>Islam).

Ps.
Links kunnen soms niet (meer) werken. Geef dat s.v.p. door met de reactie mogelijkheid hieronder. Vermeld wel altijd of je op school aan het werk was of thuis. Sommige pagina's doen het wel maar zijn op school (nog) geblokkeerd.
Wij passen alles z.s.m. aan.
  1. Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: