uitslagen test 1 & 2

Test 1

Tel de scores op per kolom. Als er een streepje staat onder de letter, telt deze 2 keer mee. De kolom waarin je het hoogste hebt gescoord zegt iets over jou als vriend en/of wat voor een vriend je probeert te zijn.

1.         De beste vriend            (hoogste aantal puntentotaal van kolom 1)
Je vertrouwt niet direct iedereen. Men moet geduld hebben om goede banden met jou te krijgen. Je hebt een goede sfeer nodig om de andere te vertrouwen en met hem of haar je zorgen te delen maar ook je werk je moppen en je hobby’s. Voor jou is vriendschap dezelfde smaken hebben, alles tegen elkaar zeggen en elkaar waarderen. Je bent een betrouwbare vriendin), veeleisend, en je verwacht hetzelfde van je vrienden. Je droomt van een unieke, bijzondere vriendschap die altijd blijft duren.

2.        De betrouwbare vriend         (hoogste aantal puntentotaal van kolom 2)
Een goede vriend(in) moet zich bewijzen. Je moet er voor elkaar zijn als het nodig is je moet een steun zijn voor elkaar, solidair zijn. Voor jou moet vriendschap spontaan zijn, vrienden moeten met elkaar eerlijk en direct, vrijgevend en beschikbaar zijn. Je vindt het niet leuk wanneer dingen gebeuren zonder jou: als het leuke dingen zijn maar ook als het moeilijke dingen zijn. Men kan op jou rekenen als het even moeilijk gaat… Voor jou kun je vriendschap op de proef stellen net als op een hindernissenloop.

3.       De vriend van de groep          (hoogste aantal puntentotaal van kolom 3)
Je hebt de kunst om veel vrienden te maken. Je koestert het idee van een ongedwongen groep waarin iedereen zichzelf kan zijn. Iedereen een bijnaam heeft, zijn eigen gewoontes en zijn eigen plaats heeft. De vrienden van je vrienden hebben alle kansen om ook je vrienden te worden. Zij houden van deze gezellige sfeer, met veel lachen, discussies en waar sommige bakkeleien terwijl de anderen zich verzoenen. Voor jou is vriendschap iets dat je beleeft met veel vrolijkheid en onderlinge hulpbetoon.

Antwoorden
omcirkel bij iedere vraag of je antwoord A, B of C gekozen hebt en
vul het bijbehorende aantal punten in.
(onderstreept = x 2, d.w.z. tellen dubbel)
 vragen Aantal punten voor antwoorden in deze kolom: 1 Aantal punten voor antwoorden in deze
kolom: 2
Aantal punten voor antwoorden in deze
kolom: 3
1 B A C
2 B A C
3 B A C
4 C A B
5 B A C
6 A B C
7 A C B
8 B A C
9 B A C
10 C B A
Totaal Totaal Totaal

Test 2

Uitslag test jezelf 2: hoe behulpzaam ben jij?
Puntentelling, omcirkel het cijfer in kolom a,b of c.

A         B         C
•         Vraag 1      10         5         0
•         Vraag 2       5        10        0
•         Vraag 3       5          0       10
•         Vraag 4       0          5       10
•         Vraag 5       0         10        5
•         Vraag 6      10        5          0
•         Vraag 7      10        5          0
•         Vraag 8      10        5          0
•         Vraag 9      10        5          0

Tel het aantal punten op dat je hebt gescoord. De score zegt iets over jouw mate van behulpzaamheid:

• 0   – 20 punten:  Nemer
• 25 – 50 punten:  Helper
• 55 – 85 punten:  Gever

Nemer     Je hebt geen enkele moeite om alles aan andere over te laten. Je helpt zelden iemand. Je vindt dat iedereen zijn eigen problemen moet oplossen. Maar wat als je nou eens zelf hulp nodig hebt?

Helper    Je helpt mensen graag. Maar een ander helpen laat je niet ten koste gaan van jezelf. Het moet je wel uitkomen. Eerst je eigen huiswerk afmaken, daarna heb je alle tijd om je vriend(in) te helpen. Je bent een afweger. Zo houd je een goed evenwicht in je relaties.

Gever      Heeft iemand je hulp nodig? Jij bent er meteen bij. Je doet alles voor je vrienden. Wat zullen anderen blij met je zijn! Maar tijd voor eerlijkheid. Je bent er zelf ook nog!

  1. Een reactie plaatsen

Plaats een reactie