– WERKAFSPRAKEN

Naast het tekstboek en het werkboek krijg je regelmatig geprinte of gekopieerde teksten en opdrachten. Het gekopieerde studiemateriaal bewaar je, samen met aantekeningen en uitgebreidere opdrachten in een ringband. Daarnaast heb je een of twee snelhechters nodig. Die gebruik je bij het inleveren van uitgebreidere opdrachten. Je kunt daarin ook studiemateriaal uit je ringband in doen om mee naar huis te nemen als je dat nodig hebt voor je huiswerk.

Zorg ervoor dat je altijd je huiswerk gemaakt hebt en je spullen (inclusief schrijfmateriaal: pen, potlood, lege A4 multomap blaadjes in je ringband) bij je hebt.

Huiswerk staat in SOM-today maar schrijf het ook op in je agenda. Gebruik je agenda met name om te plannen wanneer je wat gaat maken.

(Bijna) iedere keer zal het huiswerk gedeeltelijk bestaan uit het lezen van een gedeelte uit het tekstboek. Tijdens het lezen maak je een aantal notities:
1: je schrijft kort en krachtig op waar gaat het over gaat. De vorm waarin mag je meestal zelf kiezen en hoeft ook niet iedere keer het zelfde te zijn. Een samenvatting, een mindmap, zelf bedachte toetsvragen, etc.
2: noteer je (belangrijke) begrippen en namen.
3: en schrijf je (in vraagvorm) op wat je niet snapt.

Tekstboek, werkboek en ringband heb je iedere les bij je. Als je, zonder goede reden – en dat is ter beoordeling aan je leraar -, je huiswerk niet gemaakt hebt of je spullen niet bij je hebt krijg je een opdracht die je dezelfde dag na je laatste les in het forum moet maken en moet inleveren bij de forummedewerker.

Inleveren van grotere opdrachten doe je op 2 manieren:
1. Uploaden via SOM-today m.b.v. de link die dan bij je huiswerk staat. (Dit gaan we oefenen, huiswerk: lever via SOM-today uiterlijk, dus eerder mag ook, voor 15 september- de volgende opdracht in: “4 onderwerpen waarover ik het graag bij levensbeschouwing  zou willen hebben.” Zet op je antwoord altijd ook je voor- en achternaam en je klas.

  1. Op de opgegeven datum, aan het begin van de les, geprint in een snelhechter.
    Zo kan er geen misverstand bestaan over of je iets wel of niet (op tijd) hebt ingeleverd. Tevens kan de docent op SOM zien hoe je met je bronnen gewerkt hebt.

Ingeleverd werk wordt, binnen 2 weken, beoordeeld met een A, B of C cijfer (A = 2B = 4C).

Om werk goed te kunnen beoordelen is het belangrijk dat je:
1.            Altijd hele zinnen gebruikt en
2.            dat je in je antwoord duidelijk laat zien waar de vraag of opdracht over gaat. Je neem de vraagstelling in je antwoord mee, let op je spelling en gebruikt leestekens.
3.            Behalve dat je er dus voor zorgt dat je antwoord begrijpelijk is, zorg je er ook voor dat je antwoord goed leesbaar is. M.a.w. je schrijft zo duidelijk mogelijk en maakt gebruikt van alinea’s en witregels.

Als je antwoord niet aan deze vormeisen voldoet telt het mee als een fout antwoord. Daarnaast houden we in de beoordeling rekening met spellingsfouten.

  1. #1 door casper op september 15, 2014 - 1:53 pm

    waar en hoe lever ik dat in

    • #2 door scholierensite op september 18, 2014 - 6:22 pm

      Je kijkt via je eigen som account bij het huiswerk voor 15 of 16 september. Welke dag hangt af van op welke dag je (bij de brugklassen en de 2e klassen: voor het eerst) deze week levensbeschouwing hebt (gehad). Daar zie je een upload-‘knop’. Die aanklikken en vervolgens het bestand waarin je huiswerk staat selecteren. Als je dat gedaan hebt klikken op uploaden”. Als je gewend bent om via het account van je ouders te kijken op som dan zie je die upload knoppen niet. Te laat inleveren kan gewoon. Dus doe het s.v.p. alsnog even.

Plaats een reactie