Little Miss Sunshine

Filmopdracht Little Miss Sunshine 3

In de les hebben we de afgelopen tijd de film Little miss Sunshine bekeken, een film uit 2006 die heel veel prijzen heeft gewonnen. In deze opdracht staan een aantal vragen over de film, die je individueel moet beantwoorden. Lever je antwoorden getypt in bij je docent. Je krijgt voor deze opdracht een cijfer dat 1 keer meetelt voor je rapport.

Veel plezier!

Vragen bij de film
1. Het gezin van de familie Hoover bestaat uit 4 personen en twee gasten. Hoe heten de 6 personen en beschrijf kort de rol die ze innemen (d.w.z. wat ze voor elkaar betekenen of hoe ze elkaar in de weg zitten)(3 tot 5 regels per persoon).
2. Alle familieleden proberen ieder op zijn of haar eigen manier gelukkig(-er) te worden, zijn ze bezig met het najagen van geluk. Beschrijf per persoon waarom hij/zij ongelukkig en wat deze persoon weer gelukkig zou kunnen maken.
3. Het gezin gaat samen op weg omdat de zevenjarige Olive meedoet aan een schoonheidswedstrijd. In de Verenigde Staten zijn dit soort wedstrijden voor jonge meisjes heel normaal. Wat vind jij hier zelf van? Leg uit in minimaal 100 woorden! Dus omschrijf wat je ervan vindt en waarom je dat vindt.
4. Dwing je geluk af of krijg je het of is het een combinatie van beide? En kan dat per persoon ook nog eens  verschillen?
Beantwoord deze vraag vanuit drie hoofdpersonen uit de film, met argumenten.
5. Beschrijf een moment uit de film dat jou heeft geraakt (mag ook een moment zijn wat je heel leuk vond) en leg uit waarom dit moment jou raakte.
6. Als jij de regisseur was van deze film, wat had je dan anders gedaan? Leg uit waarom!

Zorg voor een goede vormgeving. Denk aan: voorpagina, inhoud, paginanummering, hele zinnen, verwerk opdracht in je antwoorden, lettertype 12, etc.

Hier een een paar links om je geheugen over deze film even op te frissen
Een recensie

Wikipedia over de film.

En via google kom je o.a. hier.

%d bloggers liken dit: