hfdstk 1 hindoeïsme: introductie

terug naar startpagina hindoeïsme

Dit hfdstk bestaat uit 2 delen, een over het hindoeïsme, een over het boeddhisme. De laatste is eigenlijk geen godsdienst want het kent geen god(-en). De eerste is een verzamelnaam voor allerlei stromingen van het geloof dat in India 2 á 3 eeuwen voor Chritus is ontstaan. In die zin is het misschien wel vergelijkbaar met het christendom, in feite ook een verzamelnaam voor allerlei heel verschillende stromingen  die allemaal teruggrijpen op een zelfde bron, de verhalen over Jezus van Nazareth en de joodse tradities waarmee hij opgroeide.

De pagina’s die beginnen met “hfdstk 1 hindoeïsme” bevatten o.a. 2 lijsten, een met begrippen ui het hindoeïsme, een met namen van belangrijke hindoeïstische personen (en goden).
Overigens: elders op internet staat ook een woordenlijst Hoofdstuk Hindoeïsme met een studeermogelijkheid. En op de site van Wegen naaar Wijsheid is ook een begrippenopverzicht opgenomen.

Verder vind je hier:
– antwoorden op de opdrachten uit het werkboek;
– extra opdrachten;
– links naar andere belangrijke sites, films etc. Een goed sfeerbeeld van het India anno nu geeft o.a. de film “Ik ben Kalam”. (Zie bij filmdossiers)

  1. Een reactie plaatsen

Plaats een reactie