GEREEDSCHAPKIST

Werken op internet is weer heel anders dan (alleen) werken uit boeken. Daarom staan we eerst even stil bij hoe je opdrachten moet aanpakken met gebruik van internet. Zeker in het huidige digitale tijdperk is het wel erg verleidelijk om even te “google-en” en vervolgen via copy/paste iets in elkaar te plakken.  Dat is om allerlei redenen goed fout. Op de pagina “goed fout” staat beschreven waarom het zo niet moet.

HOE WEL
Als je je houdt aan de eisen waaraan de opbouw en vormgeving van een werkstuk moet voldoen dan kan het gewoon niet anders dan dat je ook inhoudelijk alle noodzakelijke stappen zet die leiden tot een goed werkstuk. De structuur leidt je door de inhoud.

INFORMATIE VERZAMELEN EN ORDENEN OP EEN SLIMME MANIER
Maar voor je echt gaat schrijven moet je (gericht: zie probleemstelling) informatie verzamelen. Het programmaEvernote” is daarbij heel handig. Als ze het op school niet op de computers zetten, thuis kun je het zelf met een gratis download

PRESENTEREN met PREZI.COM
Kijk hier maar eens of je er iets mee kunt. Handig en soms beter bruikbaar dan PPP. Klik maar eens rechtsonder op more. Eerst op fullscreen; daarna op autoplay. En je leert het in 15 minuten.

  1. Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: