.digi-tool voor samenwerken

Als je samen of individueel, vanuit school of thuis (of waar dan ook, als er maar een internetverbinding en een computer in de buurt is)aan bestanden wilt werken is het maken van een eigen wike een handig hulpmiddel.

hier een instructievideo en nog een (in het engels). Bekijk in ieder geval de laatste.

Hoe maak je je wiki? Dat beschrijf ik hieronder (1 t/m 10). Als je al eens wilt kijken hoe zo’n site eruit ziet? Klik hier voor een voor iedereen toegankelijke wiki.

1. Ga naar https://plans.pbworks.com/signup/basic20
2. Maakt eerst een eigen sitenaam door in het blokje bv lb en daarna je eigenvoor en achternaam in te toetsen. (dan weet ik meteen van wie de wiki is.            Choose your address http:// .pbworks.com
3. Klik daarna bij “What is this space for?”  For education Classrooms, libraries, schools, universities
4. en I agree that this workspace is for non-commercial use only.
5. Daarna vul je je naam, je e-mail adres en wachtwoord in en bevestigd dat allemaal. (Je hebt een e-mail adres nodig om een accoutn te openen.)
6. Ga naar je e-mail, open de mail van pbworks en klik op “Activate your PBWORKS account now”
7. Dan kom je op een pagina waar je in moet stellen wie je wiki kan bezoeken. Kies voor “Only people I invite or approve”

Welcome to ………….pbworks.com

Choose your workspace’s security settings. ou can change these later by going to Settings.

Who can view this workspace?  Only people I invite or approve
8. en accepteer dan de voorwaarden

Accept PBworks Terms of Service

I agree to the PBworks terms of service.

9. en klik op onderstaande navigeerknop

10. en je hebt in 10 stappen een werkruimte op internet waar je overal op kunt werken en waar je, nadat je je docent uitgenodigd hebt, ook digitaal begeleid kunt worden.

Je hebt (helemaal boven aan deze pagina) al eens kunnen kijken hoe zo’n wiki er uit ziet. Die wiki is voor iedereen toegankelijk. Hier nog een link, nu naar een wiki waar je alleen op kunt als je toestemming hebt gekregen van mij. NOT A MEMBER …. REQUEST ACCESS. Ook hier heb ik vanalles uitgeprobeerd. Bekijk het maar even.

Oftewel: geen lid: vraag toegang.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
een andere leveranciers van wiki’s. die echter voor iedereen toegankelijk zijn (en da’s toch wel een nadeel): http://nl.scholierensite.wikia.com/wiki/Scholierensite_wiki.
  1. Een reactie plaatsen

Plaats een reactie