. .religieus eindhoven

DE OPDRACHT

Opdracht bij  het uitstapje “religieus Eindhoven”
Jullie hebben een tochtje gemaakt door Eindhoven en hebben verschillende ontdekkingen gedaan.Je maakt een poster waarop duidelijk wordt wat jullie allemaal hebben ontdekt. Je kunt dit opschrijven en je kunt er ook foto’s bij plakken.
Je krijgt per groep een vel papier (A2) waarop het volgende komt de staan:
1. De verschillende plekken die jullie hebben bekeken. Maak een keuze in wat voor jullie per plek het belangrijkst, meest opvallend, of meest interessant was.
2. Per plek  wat jullie hebben ontdekt. Het kan gaan over wat jullie hebben gezien maar ook over wat de mensen hebben gezegd.
3. Welke vragen hebben jullie nu nog? Wat zou je nog meer willen weten?Jullie krijgen één les om met je groep het affiche te maken.
Dus: overleg
van te voren en
na afloop
van de excursie al over wie wat als voorbereiding doet.

Zo inmiddels zit de excursie erop. Zorg dat je volgende les alle spullen bij je hebt om een affiche te maken. Potloden, foto’s (uitgeprint), lijm/pritstift, scharen etc. En verdeel ook wie welke informatie opschrijft, wie over welk deel van de excursie een verslagje maakt (en uitgeprint meeneemt). Al je op school nog op een computer aan het werk wilt zorg dan dat je documenten ergens op het web (bv google docs) of op een usb stik beschikbar zijn. (Beter is allebei, heb je meteen altijd een back-up).

Ik heb begrepen dat sommige groepjes NAAST een affiche ook informatie via een powerpoint- of prezibestand (zie www.prezi.com) willen presenteren. Zo zijn natuurlijk bonuspunten te verdienen.

RICHTLIJNEN VOOR DE EXCURSIE:

Hoe moet men zich gedragen  binnen de kerk?
–          Respect tonen: het is een gebedshuis. Dat betekent niet rennen, niet hard praten. Jongens dragen niets op hun hoofd.
–          Wij luisteren naar wat de mensen ons te vertellen hebben en steken onze hand op voor een vraag.
Hoe moet men zich gedragen  binnen de moskee?
–          Respect tonen: het is een gebedshuis. Dat betekent niet rennen, niet hard praten. Voor dat wij de moskee ingaan doen wij onze schoenen uit.
–          Wij luisteren naar wat de mensen ons te vertellen hebben en steken onze op voor een vraag.
Hoe moet men zich gedragen  binnen het klooster?
–          Wij parkeren onze fiets aan de voorkant van het klooster en gaan via de voordeur naar binnen. We verlaten het klooster via de achter uitgang.
–          Respect tonen. Wij luisteren naar wat de mensen ons te vertellen hebben en steken onze hand op voor een vraag.

Wat moeten wij meenemen?
–          Je fiets. Want wij gaan samen op de fiets.
–          Iets om foto’s (en eventueel filmpjes) te maken.
–          Iets om aantekeningen te maken.
–          Eten en drinken zoals op een normale schooldag.

  1. Een reactie plaatsen

Plaats een reactie